senesia

 

SENE SIA WAT IS ER GEBEURD?

Senna is een struik waarvan de twijgen en bloemen worden gebruikt in de kruidengeneeskunde om constipatie problemen te bestrijden. Een krachtig laxeermiddel, Senna bevat actieve ingrediënten, zoals natuurlijke antrachinonderivaten, die de werking van de darmflora tijdens het transport bevorderen. Het wordt gebruikt als medicinale plant. Het was een bestanddeel van het eenvoudige katholicum van de westerse maritieme farmacopee in de XVIII eeuw. Het is een kleine bossige plant, ongeveer 60 cm hoog, met een verticale lichtgroene stengel en lange spreidtakken met vier of vijf paar bladeren.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN SENE SIA?

Sere bevat antraceenderivaten (sennosiden A en B). In de dikke darm worden de sennosiden in de sena verteerd door de bacteriën van de darmflora en geven antrachinonen vrij die de doorvoer op twee manieren versnellen: door de opname van water in het verteerde voedsel te remmen (de ontlasting blijft zacht.) en het stimuleren van stoelgang. Het laxerende effect van senna is ook te wijten aan irriterende werking op de wanden van de darm, die het gebruik ervan beperkt. Senne bevat flavonoïden, slijm, etherische oliën en harsen. De laxerende effecten van senna zijn te wijten aan antraceen glycosiden die de secretie van vloeistoffen en slijm in de darm verhogen, de reabsorptie van water en elektrolyten in de darm voorkomen en de intestinale motiliteit stimuleren. Ze verzachten de ontlasting zonder de frequentie ervan te verhogen: ongeveer 8 uur na inname veroorzaakt het gebruik van senna de vrijstelling van een stoelgang bij mensen met constipatie. Séne staat bekend om de laxerende eigenschappen van zijn bladeren en deze vruchten. Ze hebben de bijzonderheid van het versnellen van de darmtransit en het activeren van peristaltische bewegingen. Séne wordt aanbevolen in geval van occasionele constipatie: het hydrateert de ontlasting, waardoor het volume toeneemt en de ontlasting wordt bevorderd.

WAT IS DE TOXICITEIT VAN SENE SIA?

Een eenmalige overdosis kan leiden tot overvloedige diarree, toxische hepatitis of hartproblemen die onmiddellijke medische behandeling vereisen, vooral bij ouderen.

HIER IS HET EENVOUDIGE RECEPT

Het omhulsel van Sena korrels bevat 2% tot 5,5% antropoã den, terwijl de bladeren ongeveer 3% bevatten.

Ze worden gedroogd in de zon en gereduceerd tot een poeder dat als zodanig wordt gebruikt of om een vloeibaar extract te verkrijgen.

Senne wordt gebruikt voor de behandeling van voorbijgaande constipatie.

Tags: Wat IS de toxiciteit van SENE SIA?, WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN SENE SIA?

  • Noch keine Rezension. Geben Sie die erste Bewertung ab!

Kommentar verfassen